Gå til hovedindhold
Fortællinger om de vigtige veninder

Livslang ærlighed

Book foredrag

Veninder i fiktion og virkelighed

Bestil bogen

Livslang ærlighed

Bestil bogen hos Saxo med det samme.

”De er smukke og besværlige. De er selvbevidste og selvoptagede. De er dine veninder (…) og jeg har aldrig set dem på tv.” 

Sådan skrev producer Lena Dunham, da hun skulle pitche tv-serien Girls til HBO. Efter seks sæsoner af serien, har vi set de smukke, besværlige og selvbevidste kvinder på tv, men vi er langt fra færdige

Derfor dykker jeg i bogen Livslang ærlighed ned i kvinders venskaber både i den virkelige verden og i fiktionens. Gennem en række portrætter af veninder fortæller jeg de personlige venskabshistorier og viser, at venindeskabet rummer universelle følelser som samhørighed, ærlighed og loyalitet. 

Via essays om populære film, bøger og tv belyser bogen forskellige aspekter af venindeskabet: Jalousi, konflikt, samspillet med andre relationer, mental sundhed og behovet for livsvidner. Alt sammen rammende beskrevet i de bøger, film og serier, vi elsker.

Bogen rummer også en række interviews med kendte kvinder, blandt andre Lone Theils, Birgitte Raaberg, Pernille Skipper, Ida Davidsen, Sissel-Jo Gazan og Annika Aakjær, der sammen med en række almindelige danske kvinder deler både syrligt og sødt fra forhold med livslang ærlighed.  

Presseklip

Livslang ærlighed i medierne

Supertanker på P1

Du og jeg, venner for altid

Supertanker giver et filosofisk perpsektiv på emner, de fleste af os kender. 23. marts besøgte jeg programmet sammet med lektor i filosofi Jonas Holst til en snak om venskaber set gennem filosofiens briller. 

Vi taler om venskaber på film og i litteratur. Jonas udlægger Aristoteles' tre venskabstyper og filosofihistorien. Jeg taler om Elena Ferrante, om psykoanalytikeren Jaques LAcan og om forskellen på mænd og kvinders venskaber.

Kræs, Radio 4

Livslange venskaber

Radio4's kulturprogram, Kræs, satte fokus på lange venskaber med udgangspunkt i tv-serien 29 (30, 31, 32 & 33). Jeg deltog i programmet som en slags ekspert og fortalte om, hvilke faktorer kvinderne i Livslang ærlighed fremhæver som de vigtigste for et godt venskab. 

Du kan lytte til indslaget her:

 

Jyllands-Posten

Interview med forfatteren

Jeg taler om bogen i dette interview i Jyllands-Posten og fortæller om arbejdet med den, og om hvor vigtigt det er, at vi bliver bedre til at tale med vores veninder om vores forhold. Og så kan du læse historien om Siw og Pernille fra Vejele, der har overlevet både piskesmæld og brystkræft med deres store livsmod - og hinanden. Den historie finder du selvfølgelig også i Livslang ærlighed. 

Herning Folkeblad

Veninde-kærlighed rimer på ærlighed

De er ikke til at leve uden, selvom de kan være så ærlige, at man slår sig på det. Til gengæld er de tillidsfulde, loyale og nogle gange for livet. Vi snakker selvfølgelig om veninder, og dem skal vi blive meget bedre til at tale om. Det mener Karen Dich, hvis nye bog, »Livslang ærlighed«, hylder venindeskabet og forsøger at give kvinder et sprog til at tale om det helt specielle bånd, de knytter til hinanden