Gå til hovedindhold
Foredrag

Veninder i fiktion og virkelighed

Der er er skrevet i tusindevis af digte om kærligheden mellem mænd og kvinder. Der er lavet film om og skrevet bøger om den romantiske kærlighed. Og når vi taler om kærligheden, henter vi vores sprog fra skatkammeret med kulturprodukter og fortællinger om den store, altopslugende romantiske kærlighed. 

Når det kommer til kvinders relationer til kvinder, til vores venindeskaber, er der knap så meget at komme efter i kunsten – selvom det dog findes. Og derfor har vi ikke på samme måde et sprog for forholdet til vores veninder, som vi har om forholdet til vores romantiske partner.

Men venindeskabet fortjener at få opmærksomhed, og derfor ser jeg med foredraget nærmere på en række skildringer af venindeskabet i film, bøger og tv-serier og på, hvilke historier vi fortæller om kvinders relationer til kvinder og for at forsøge at give et sprog til denne relation. 

I foredraget vil jeg også fortælle om de kvinder, jeg har talt med i arbejde med min bog, og de historier og tanker om deres venskab, som de har delt med mig - og læserne. Forhåbentlig vil det give anledning til både genkendelse, forundring og latter. 

Foredraget tager udgangspunkt i min bog Livslang ærlighed.

Prisen afhænger af størrelsen på arrangementet og geografien. Men den ligger et sted mellem 5.000 og 15.000.